Beautiful Love

Liefde voor muziek… en hersenen!

 

Wanneer je wenst te verbeteren, hoop je snel de juiste hersenpatronen te realiseren  Wanneer de muziek speelt, is dat dus goed nieuws en werkt dit belonend. De hersenen maken als gevolg dopamine aan (beloning), wat op zijn beurt neuroplasticiteit en dus aanpassing van de hersenen teweeg brengt. (operante conditionering)


 

De training van BrainCTR gebeurt met muziek speciaal voor dit doeleinde voorzien. Je vindt deze terug achter de muziekknop linksonder op de website. Soms, op vraag van de cliënt, wordt er afgewisseld met een andere versie.

Na verschillende trainingen gaan de hersenen deze muziek associëren met de juiste hersenpatronen (klassieke conditionering).  Net zoals een ‘kleuropfrisser’ thuis na een haarkleuring, kan je deze muziek dus even opzetten om je hersenen opnieuw in het juiste patroon te triggeren.

Dit is een eenvoudige improvisatie van Stan Driesen op ‘Beautiful Love’, speciaal voor BrainCTR. Stan is één van de top jazzpianisten die ons Belgenlandje rijk is. Deze muziek is dus uniek en niet elders te horen.  Hierdoor kunnen er geen triggers uit een (ver) verleden je hersenpatronen negatief beïnvloeden.

Stan Driesen – standriesen(at)gmail.com

Wanneer er wordt getraind met ogen open (EO), verschijnt er eveneens een groene bol als beloning. Dit is voor de hersenen een bijzonder krachtig signaal omdat het bij onze natuurlijke conditionering in het socialisatieproces behoort.

Het staat je echter vrij om zelf je favoriete *WAV-file mee te brengen en deze film als beloning te gebruiken tijdens je training. Het beeld zal dan steeds verduisteren wanneer je hersenen uit het correcte patroon vallen.

 

MD3_08_0421M_1 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to Top