Neuroplasticiteit

-een film van Sentis- Neuroplasticiteit verwijst naar het vermogen van het brein om zich structureel en functioneel aan te passen op basis van (nieuw verworven) ervaring. Vroeger dachten wetenschappers dat de fysieke structuur van het volwassen brein permanent was. Recente wetenschap toont echter aan dat de hersenen continu neuronale verbindingen maken en bestaande aanpassen. Dit is…

Read More →

Stap voor stap

Hoe werken de hersenen dan precies?   Een complex domotica-systeem Een feedbacksysteem is vergelijkbaar met een thermostaat die de verwarming laat opspringen wanneer het in huis te koud aanvoelt, om opnieuw te laten afspringen wanneer de setpoint van 21 graden is bereikt. Ons lichaam functioneert echter meer zoals een bijzonder complex domotica-systeem, waarbij de verwarming…

Read More →

Conditionering

DUT en de hond van Pavlov. De hond van Pavlov kennen de meesten wel. Het is de hond die de geschiedenisboeken haalde met te saliveren (kwijlen) toen de bel het eten aankondigde. Dat lijkt niets speciaals. Menig baasje weet hoe verlekkerd dieren reageren op de gekste signalen die eten lijken aan te kondigen. Het verfrommelen…

Read More →

Back to Top